Kemencésház Noszvaj

Ahol a kemence és a szauna összefér!

Házirend

Az apartmanokban csak azok a vendégeink lakhatnak, akik a házirendben leírtakat magukra és hozzátartozóikra nézve kötelezően elfogadják és betartják!


Felősségvállalás:

A vendégház nem rendeltetésszerű használatából, ill. a házirend megszegéséből származó károkért a vendégek anygi felelősséggel tartoznak. A vendégek vagyontárgyaiért az üzemeltető nem vállal felelősséget!

Szállás:

Az érkezés napján a szobát vendégeink 14.00 órától foglalhatják el, ill. azokat a kijelentkezés napján 10.00 óráig kell elhagyniuk. Kérjük Önöket az éjszakai csend betartására 22.00 órától 7.00 óráig! Továbbá megkérnénk vendégeinket, hogy a szálláson látogatókat ne fogadjanak, idegeneket ne engedjenek be!

Dohányzás:

Az épületben dohányozni TILOS! Az udvaron dohányzásra kijelölt helyek: akiépített tűzrakó hely környéke, valamint a filagória (KARÁM). Szíveskedjenek a dohányzást ezekre a helyekre korlátozni, a hamutartót használni!

Tűzrakás, bográcsozás:

Tüzet rakni a kijelölt tűzrakó helyen lehet, a mindenkori tűzvédelmi szabályok betartásával (tűz mellett oltóanyag elhelyezése, gyúlékony anyagok tűz mellőli eltávolítása).Mielőtt otthagynák a tűzrakó helyet, kérjük győződjenek meg róla, hogy a tüzet valóban eloltották. A tüzifán és papíron kívül más anygok (pl. műanyag,gumi ) égetése szigorúan tilos! A tűzgyújtás csak a tulajdonosok beleegyezésével történhet.!

Az épület zárása:

Eltávozáskor és éjszakára kérjük az épületek bejáratait kulcsra zárni. Kijelentkezéskor a kulcsokat hagyják az ajtóban, magukkal ne vigyék el!

Háziállatok:

A vendégház területére semmilyen háziállat nem hozható be, mert megzavarhatják a telken élő állatok (birkák, kecskék) nyugalmát.

Parkolás:

Kérjük, hogy autóikkal úgy parkoljanak, hogy a többi lakót ne zavarják a szabad mozgásban, parkolásban. Parkolni csak az erre kijelölt helyen lehet!

Berendezési tárgyak használata: 

Kérjük Önöket a berendezési tárgyak rendeltetésszerű használatára! A ház régi bútorokkal van berendezve, amelyek használata fokozott figyelmet igénel. A dekorációs célt szolgáló régi használati tárgyakat, képeket, stb. ne vegyék le, vagy el a helyükről, és ne adják oda gyermekeiknek játszani. A benti berendezési tárgyakat (matrac, ágynemű, szék, asztal, stb. ) ne vigyék ki az épületből. A benti berendezési tárgyak a szállásadó tulajdonát képezik, ha azokban a nem rendeltetésszerű használat esetén kát, vagy sérülés keletkezik, azt a vendégek kifizetni kötelesek. Az apartmanban, szobákban való átrendezés csak a tulajdonos előzetes beleegyezésével lehetséges.

Takarítás:

A vendégházat a vendégek tisztán kapják meg, és ottlétük alatt maguk kell, hogy ügyeljenek a tisztaságra. Ehhez minden eszköz biztosítva van az apartmanokban ( felmosó szett, partvis, lapát, seprű).

Szemét elhelyezése:

A háztartási szemét gyűjtése a konyhában való szemetesben történik. (Ha elfogy a szemetesbe való zsák, kérjenek). Ha ezek megtelnek az Önök itt tartózkodása alatt, kérjük ürítsék ki azt a nagy kukák valamelyikébe. Szelektív hulladékgyűjtés folyik nálunk. Külön zsákokba gyűjtjük az üdítős PET palackokat összetaposva, a sörös és egyéb alumíniumdobozokat, ill. külön zsákba az ásványvizes palackokat. Ezeket a zsákokat a kapu mellett találják. Kérjük ügyeljenek arra, hogy az adott palackokat, vagy dobozokat a megfelelő zsákban helyezzék el. A sörös és egyéb alumínium dobozokat, ill. az ásványvizes palackokat NEM összetaposva gyűjtjük!!!!!!

Fűtés:

A vendégház központi fűtéssel rendelkezik, melyet gázfűtés lát el. Továbbá minden aprtmanban található fatüuelésű kályha, amelybe vendégeink is begyújthatnak. Mielőtt azonban ezt megtennék, előtte a tulajdonosokkal  technikai egyeztetés szükséges. A begyújtáshoz szükséges eszközök egy része (piszkafa,seprű, stb. )az apartmanokban megtalálható a kályhák mellett.

Kert:

A kertet a házigazdák gondozzák. Kérjük ügyeljenek a növények épségére. Mivel a területen birkákat, kecskéket tartunk, az udvar egy része villanypásztorral van lekerítve. Kérjük, erre fokozottan vigyázzanak!

 

A vendégházból való azonnali kitiltást vonja maga után a méltatlan és kultúrálatlan magatrtás, mások nyugalmának és a közösség pihenésének zavarása, a közerkölcsöt sértő viselkedés, hangoskodás, folyamatos szemételhagyás, rongálás. Aki a felszólítás után is folytatja a kárt okozó tevékenységet, az okozott kár felmérését és kifizetését követően, azonnali távozásra köteles!                                                                   Mint minden háztartásban, a vendégházakban is előfordulhat, hogy valami a vendégek hibályán kívűl tönkremegy, vagy meghibásodik. Ha valamilyen rendellenességet észlelnek, az esetlegs komoly károk megelőzése érdekében szíveskedjenek azt a tulajdonosoknak haladéktalanul jelezni.

Jó pihenést és kellemes kikapcsolódást kívánunk!